About me

Voordat je een One Healthy Day tripje boekt is het misschien fijn om de persoon achter het concept wat beter te leren kennen. Mocht je meegaan, dan weet je in ieder geval een beetje met wie je de hele dag opgescheept zit;).

Ik ben Mirte Gratama, geboren en getogen in Wapenveld, een klein dorpje op de Veluwe. Op mijn 18de vond ik het de hoogste tijd om richting de grote stad te vertrekken. Ik ben journalistiek gaan studeren in Amsterdam. Drie jaar lang heb ik veel te veel geld betaald voor een klein kamertje , maar dat nam ik voor lief. Ik heb onwijs genoten van deze hippe en altijd bruisende stad. Met name het grote en te gekke aanbod van sportstudios en gezonde eettentjes vond ik zo leuk! Ik heb een passie voor sport en gezondheid (ik heb er zelfs een boek over geschreven), dus vandaar mijn liefde voor deze spots. Iedere week ontdekte ik wel weer iets nieuws. En nog steeds blijft het aantal #placestobe toenemen.

Iets dat ik enorm mis nu ik samenwoon in Doetinchem, waar mijn grote liefde vandaan komt. Ondanks dat ik de rust hier (lees: minder files, geen toeristen met rolkoffers of uren zoeken naar een parkeerplek die nog betaalbaar is ook) erg fijn vind, mis ik af en toe toch de levendigheid en het moderne van een stad als Amsterdam. En dat geluid hoor ik vaker. Voornamelijk op het gebied van de sporty trends loopt de rest van Nederland toch net een beetje achter. Gelukkig werk ik nog een aantal dagen in de week in de hoofdstad, waardoor ik af en toe een leuk sportlesje of een gezonde pannenkoek mee kan pikken bij een van de healthy hotspots. Maar wel jammer dat ik mijn enthousiasme niet echt kan delen en beleven met mijn vrienden buiten Amsterdam. Daar moet toch iets op te verzinnen zijn dacht ik? Al gauw was het One Healthy Day concept geboren. Vanaf nu hoop ik mijn enthousiasme ook te delen met JOU!

Tot in Amsterdam;)!

X Mirte